АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Рейдер-адвокат Артем Шамрай корумпує поліцію

Читать на русском
Рейдер-адвокат Артем Шамрай корумпує поліцію
Рейдер-адвокат Артем Шамрай корумпує поліцію

Поки найкращі сини та дочки України віддають усі свої сили для захисту своєї країни, кримінальні елементи відкопалися зі своїх нір та творять свавілля.

Яскравий приклад - кримінально відомий адвокат Артем Шамрай та його ОЗУ, яке раніше отримало по хвостах за невдале рейдерське захоплення ЖК «Чайка» в Києві .

Дивує та обурює те, що Шамрай та його поплічники досі не гріють нари за свої діяння. Чому? Відповідь очевидна – кримінальний адвокат усе вирішував за хабарі .

Сьогодні Шамрай укотре «відзначився» – вирішив прибрати до рук одеську Староконку. Для цього рейдер зі стажем використовує випробувані засоби: обман власника та підробку документів.

Улітку 2020 року, увійшовши в довіру до своєї клієнтки та власника ТЦ «Староконний», рейдер-адвокат Шамрай оформляє здачу ринку в оренду на 35 місяців підконтрольній йому компанії ТОВ «Староконний ринок».

У договорі Шамрай прописує унікальні умови оренди. За всіх податкових зобов’язань власника по об’єкту – близько 500 тисяч гривень на місяць, шамрайський орендар за договором має сплачувати оренду 75 тисяч гривень. Які, до речі, весь час так і не платив.

23 червня 2023 року о 23.59 закінчився термін дії договору оренди між компанією ТОВ "Старокінний ринок" та власником торгового центру - компанією "ОКС КЕПІТАЛ". Власник Староконки, починаючи з 24 червня, намагається повернути своє майно. Але це не входить до планів Шамрая. Укотре підробивши документи, він хоче залишити торговий центр під своїм контролем. Для цього, щоб не допустити власника на об’єкт, були завезені «тітушки».

Далі рейдер вирішив підстрахуватися та заручився підтримкою поліції. Як стало відомо, Артем Шамрай дав хабар у розмірі чверті мільйона доларів начальнику Головного Управління Національної поліції на Одещині Івану Жуку. З останнього потрібно лише одне – не звертати увагу на дії власника та допомагати рейдеру в утриманні Староконки під його контролем. Допомогу рейдеру на місці безпосередньо надає спецпідрозділ «Титан» Управління поліції охорони в Одеській області.

За фактом, отримавши «одобрямс» від Івана Жука, активної участі начальника Управління поліції охорони на Одещині Ігоря Шишименка та мовчазної згоди начальника Департаменту поліції охорони Олексія Березневича, співробітники спецпідрозділу "Титан" стали охороною та оплотом для рейдерів.

Це саме те управління поліції, яке відмовило власнику в укладанні договору охорони через нібито наявну «господарську суперечку з орендарем». Про яку суперечку може йтися, якщо є рішення Верховного Суду України щодо повернення вкраденого майна, рішення антирейдерського комітету Мін’юсту та зміна у реєстрі на користь власників?

Раніше в ЗМІ проходила інформація про слабкість, що є у рейдера Шамрая - документувати всіх і все при передачі хабарів. Про цю «слабість» не з чуток знає один із керівників Генпрокуратури. Тоді за 500 тисяч доларів США скандальний адвокат сподівався уникнути кримінальної відповідальності для себе та своїх адвокатів-подільників.

У зв’язку з цим постає питання: цього разу Шамрай також зафіксував «договореність» із Жуком?

За фактом, одеські правоохоронці в особі Жука, Березневича та Шишименка пробивають дно рогами, забрудненими у «шамрайському болоті».

Автор: Анастасія Краскова

Теги: подделки документовпідробка документівРейдерствоВзяткихабаріОдесская областьОдеська областьБерезневич АлексейШишименко ИгорьПолицияПоліціяЖук ИванОКС КЭПИТАЛШамрай АртемООО Староконный рынокТЦ Староконный

Дата і час 03 липня 2023 г., 19:24     Переглядів Переглядів: 3768
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.524264