АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Подоляк про війну в Ізраїлі: "РФ і ХАМАС - масові вбивці/беззаконники"

Читать на русском
Подоляк про війну в Ізраїлі: "РФ і ХАМАС - масові вбивці/беззаконники"
Подоляк про війну в Ізраїлі: "РФ і ХАМАС - масові вбивці/беззаконники"

За словами радника глави Офісу президента України Михайла Подоляка, заклики до переговорів лише розтягнуть конфлікт у часі та дозволять винним уникнути покарання.

Після того, як ХАМАС влаштував масову різанину в кібуцах на території Ізраїлю, ЦАХАЛ відповіла ударами по Газі та відключила подачу в сектор води та електрики. І відразу ж у світовому співтоваристві зазвучали заклики до переговорів та дотримання міжнародного права. За словами радника глави Офісу президента України Михайла Подоляка, справжня головна мета так званих "посередників" – не допустити покарання винного. Про це він написав у своєму Telegram-каналі 10 жовтня.

"Кривава різанина в ізраїльських кібуцах, вбивства людей у їхніх будинках, розстріли автомобілів на дорогах, викрадення жінок і дітей – все це та сама відома всім Буча", – написав Подоляк.

За словами радника президента, різанина ХАМАС, як і звірства росіян в Україні, – це не випадковий спалах насильства, а чітко сплановані дії, спрямовані на залякування, щоб "зламати дух і підкорити свободу". І таких Буч ставатиме дедалі більше, якщо світова спільнота не продемонструє єдності у прийнятті рішень.

Подоляк звернув увагу на те, що останнім часом у світі спостерігається та сама реакція на локальні конфлікти.

"Масові вбивці/беззаконники (Росія на державному рівні, ХАМАС - на організаційно-терористичному) влаштовують шалену, але системну і продуману різанину на чужій території. Різниця лише в тривалості різанини. І після першого шоку, коли країна-жертва готує ефективний контрудар, з’являється несподівана пропозиція від численних потенційних посередників: не можна допустити розширення конфлікту; потрібно негайно зупинити вогонь і буквально терміново сісти за стіл переговорів”, – написав він.

На думку радника президента, головна мета, яку мають так звані "посередники" – не допустити покарання винного, уникнути справедливого суду над авторами різанини, не дати повністю знищити терористичні формування та розтягнути конфлікт у часі.

"А потім з подивом усвідомити, що міжнародне право не працює, а конвенції, що стримують, все частіше виглядають як фікції", - написав Подоляк.


Теги: РоссияРосіяІзраїльАтака на ІзраїльИзраильВойнаВійнаЦАХАЛПодоляк МихаилПодоляк

Дата і час 11 жовтня 2023 г., 00:47     Переглядів Переглядів: 2347
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.510581