АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Одеські СБУшники купили позашляховик Toyota Land Cruiser Prado за 1,8 мільйона

Читать на русском
Одеські СБУшники купили позашляховик Toyota Land Cruiser Prado за 1,8 мільйона
Одеські СБУшники купили позашляховик Toyota Land Cruiser Prado за 1,8 мільйона

Управління Служби безпеки України в Одеській області 16 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «ВіДі Автострада» легковий автомобіль за 1,80 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч мають поставити легковий автомобіль спеціалізованого призначення на базі позашляховика Toyota Land Cruiser 150 Prado Comfort+ із проблисковими маячками.

Повнопривідний автомобіль кольору «темно-синій металік» матиме дизельний двигун об’ємом 2,8 л та автоматичну коробку передач. У ньому будуть різні системи безпеки, фронтальні та бокові подушки безпеки водія та переднього пасажира, колінна подушка безпеки водія, захисні бокові шторки, круїз-контроль, клімат-контроль, передній та задній датчики паркування, система допомоги під час паркування із камерою заднього виду зі статичними графічними підказками, кнопка запуску двигуна, датчики дощу та освітлення, підігрів передніх сидінь, зовнішні дзеркала з електроприводом та обігрівом. Додатково в автомобілі повинні бути передбачені дві світлодіодні фари-стробоскопи XT-4 Blue/Blue.

У салонах немає комплектації Comfort+, а комплектація Comfort коштує від 1,82 млн грн.

Компанія отримала це замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі у них треба було принести договір, аналогічний предмету закупівлі, який зазначено в тендерній документації, за останні два роки. «ВіДі Автострада» подала договір з Управлінням поліції охорони в Одеській області за 2021 рік щодо Toyota Camry.

Громадяни подали низку звернень до Держаудитслужби щодо недоцільності цієї закупівлі: «Нерозумна витрата державних коштів під час війни. Волонтери за ці кошти приганяють 3-4 укомлектовані та переобладнані машини для виконання бойових завдань. А це в 3-4 рази більше врятованих життів. Кошти мають витрачати розумно. А якщо для власних цілей, то по Одеській області можна і на дешевшій машині їздити», «Купіть авто по проще! Гроші на ЗСУ!!!», «Автівки на передову необхідні , а не для перевозки представників влади. Наразі можна закупити простіше та дешевше авто. Або громадській транспорт є».

Компанією «ВіДі Автострада» з-під Києва, яка є офіційним дилером автомобілів Toyota в Україні, керує Олександр Джуринський. Вона входить у групу «ВіДі» Віталія Джуринського.

Автор: Анна Сорока

nashigroshi.org


Теги: Джуринский ВиталийДжуринский АлександрОдеська областьОдесская областьТендерыТендериВиДи АвтострадаСБУ

Дата і час 13 грудня 2023 г., 19:28     Переглядів Переглядів: 2075
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.451426