АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Defence Express: Перші 12 годин наступу окупантів у Харківській області були вирішальними

Читать на русском
Defence Express: Перші 12 годин наступу окупантів у Харківській області були вирішальними
Defence Express: Перші 12 годин наступу окупантів у Харківській області були вирішальними

Іван Киричевський спрогнозував, що на Харківщині буде "ще одна гаряча точка". За його словами, про прорив ворога до Харкова не йдеться, але не виключені тривалі бої.

Росія втратила своє "вікно можливостей" для настання на Харківщині. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" 10 травня заявив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

"Виглядає, що це максимум - розхитувати, з того наряду сил, яке вони мають", - зазначив він.

Киричевський пояснив, що на сьогоднішній день на ділянці завдовжки 700 кілометрів уздовж кордону з Україною РФ зосередила 50 тисяч бійців. У районі Харківської області накопичено 30 тисяч військових. Також країна-агресор має 400 одиниць бронетехніки, яку поділили пропорційно.

"Відповідно, такого наряду сил з досвіду того, що росіяни робили на Сумщині, їм має вистачити максимум на демонстрацію спроб проривів, на певну регулярність обстрілів прикордонних районів, але навіть не на прорив", - запевнив експерт.

Він зазначив, що в перші 12 години ЗС РФ прорватися не вдалося, відтак "вікно можливостей" вже втрачено. За словами Киричевського, надалі не виключені тривалі бої у прикордонні, але про прорив на Харків не йдеться.

"На жаль, це буде просто ще одна гаряча точка, де треба буде з нашого боку відволікати своє певне вбрання сил та засобів. Але з іншого боку, хто сказав, що росіянам там буде легко?", - уточнив він.

Експерт зазначив, що це 30-тисячне військо насправді "дуже придалося б" РФ на інших гарячих напрямках, зокрема в районі Часового Яру. Там це дозволило б ворогові ускладнити ситуацію на фронті.

"Росіяни вирішили це вбрання сил витратити нераціонально - у спробі розхитати наше прикордоння в Харківській області - і отримують закономірний результат, тобто недосягнення своїх цілей", - додав Киричевський.


Теги: ЗСУВСУВС РФНапад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуВойнаВійнаХарьковская областьХарківська областьКиричевский Иван

Дата і час 11 травня 2024 г., 00:49     Переглядів Переглядів: 2834
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.732753