АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Україна підготує до другого Саміту мирний план, – Зеленський

Читать на русскомRead in English
Україна підготує до другого Саміту мирний план, – Зеленський
Україна підготує до другого Саміту мирний план, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мирний план буде готовий у листопаді. Він додав, що на другому Саміті миру повинні бути представники Росії.

Про це глава держави розповів на зустрічі з журналістами, де була присутня головна редакторка OBOZ.UA Леся Гасич. За його словами, незабаром, ймовірно, в Катарі відбудеться перша зустріч на рівні міністрів та радників з безпеки щодо результатів мирного саміту.

"В кінці липня – на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників з безпеки щодо висновків нашого саміту миру. Перша зустріч буде, скоріш за все, в Катарі, це щодо енергетичної безпеки. І там буде повністю підготовлений план щодо енергетичної безпеки", – сказав президент.

Зеленський додав, що в серпні відбудеться зустріч в Туреччині, присвячена вільному мореплавству та продовольчій безпеці, на якій також буде визначений комплексний план дій.

Крім того, у вересні планується зустріч в Канаді щодо обміну полоненими та дітьми, де також буде розроблений відповідний план.

За словами Зеленського, якщо ці три етапи будуть успішно пройдені, буде готовий план дій з усіма 10 аспектами мирної формули.

"Ми ставимо завдання, щоб у листопаді у нас був уже повністю готовий план", – сказав Зеленський, додавши, що тоді "до другого Саміту миру все вже буде готово" і "представники Росії повинні бути на другому Саміті".

Зеленський також окремо підкреслив, що інші країни світу можуть приєднатися до Саміту миру зі своїми пропозиціями, що сприятиме залученню до нього третіх країн, крім союзників України в ЄС та НАТО.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленскийСаммит мира

Дата і час 15 липня 2024 г., 15:49     Переглядів Переглядів: 2040
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.719915