АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Уряд запроваджує експеримент щодо автоматизації військового обліку, - Мінреінтеграції

Читать на русском
Уряд запроваджує експеримент щодо автоматизації військового обліку, - Мінреінтеграції
Уряд запроваджує експеримент щодо автоматизації військового обліку, - Мінреінтеграції

Кабінет Міністрів запроваджує експеримент щодо автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зокрема, повідомляється, що сьогодні на засіданні Кабміну було ухвалено постанову "Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів".

Йдеться про кілька важливих аспектів:

Військовий облік для призовників

Хлопці віком від 17 до 25 років повинні бути взяті на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це стосується як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто перебуває за кордоном.

Перевірка документів за кордоном

Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів. Вони проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему "Трембіта".

Внесення до реєстру

Хлопці віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта, будуть внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без проходження ВЛК.

Також це стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням або отриманням паспорта в українських представництвах за кордоном.

Перелік громадян

Буде сформований перелік громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до ЄДРПВР і які підлягають постановці на військовий облік.

Мінреінтеграції зазначає, що нововведення сприятимуть забезпеченню оптимізації та ідентифікації відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

В свою чергу представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram-каналі, що йдеться про реалізацію впродовж року експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, затверджено порядок реалізації експериментального проєкту.


Теги: військовий облікВоинский учетКабмінКабминВЛКвійськово-лікарняна комісія (ВЛК)ВВКМінреінтеграціїМинреинтеграции

Дата і час 16 серпня 2024 г., 15:14     Переглядів Переглядів: 1583
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.729395