АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Конотоп зазнав найпотужнішого авіаудару з початку повномасштабної війни, - ОВА

Читать на русскомRead in English
Конотоп зазнав найпотужнішого авіаудару з початку повномасштабної війни, - ОВА
Конотоп зазнав найпотужнішого авіаудару з початку повномасштабної війни, - ОВА

Сьогоднішній російський обстріл міста Конотоп на Сумщині став найбільшим із початку широкомасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

“Місто Конотоп ще не відчувало на собі таких обстрілів із початку широкомасштабної війни. Це був наймасштабніший авіаційний удар”, - поінформував Артюх.

 qhiqqkiqhxirxant

Він зазначив, що ворог прагнув деморалізувати населення та викликати паніку в місті. Для цієї мети запланував ударити по енергетичних об’єктах, щоб залишити місто в темряві, а потім почав знищувати житлові будинки мирних громадян. Тобто, щоб створити паніку, щоб не було води, зв’язку і не працювали інші комунікаційні лінії, які існували в місті. Проте місто було готове до цієї ситуації.

“Місто мало певний матеріальний резерв і збудувало деякі захисні споруди. Завдяки цьому енергетики вже почали підключати мікрорайони міста до електроенергії”, - наголосив начальник ОВА.

За його словами, коли була відключена електроенергія, діяли резервні джерела живлення, які громада підготувала заздалегідь. Відповідно, мешканці міста не зазнали тих наслідків, на які розраховував ворог.

Також очільник області додав, що прибули міжнародні організації, які спільно з відповідними підрозділами міста займаються відновленням та наданням допомоги мешканцям Конотопа.

Міський голова Конотопа Артем Семеніхін зазначив, що місто пережило одну атаку, яка тривала близько 40 хвилин, можливо, трохи більше. Зокрема ж було здійснено близько 8 ударів по місту.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРакетные ударыРакетні удариКонотоп

Дата і час 12 вересня 2024 г., 19:31     Переглядів Переглядів: 1939
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064852