АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

РФ вивела кораблі з Новоросійська

Читать на русском
РФ вивела кораблі з Новоросійська
РФ вивела кораблі з Новоросійська

Російські збройні сили, згідно з інформацією станом на 14 вересня 2024 року, вивели всі кораблі свого Чорноморського флоту з порту Новоросійська. Про це свідчать відповідні супутникові знімки.

Західні ЗМІ наводять слова OSINT-аналітика з псевдонімом HI Sutton, який першим звернув увагу на супутниковий знімок, зроблений у суботу об 11:37 за місцевим часом. Аналітик вважає, що кораблі ВМФ Росії "завершили евакуацію з Новоросійська" і припускає, що це є "можливою відповіддю на повітряні загрози з боку України".

Нагадуємо, що наприкінці 2023 року саме до Новоросійська окупанти перенесли кораблі Чорноморського флоту з окупованого Севастополя після ряду українських атак. Дії загарбників можуть свідчити про те, що Москва вважає питання щодо зняття обмежень на використання західних ракет для ударів по цілях у Росії вже вирішеним.

Росія вивела кораблі з Новоросійська: про що свідчать такі дії диктатора Путіна eiqduidqhixuant

Таким чином, як зазначає OSINT-аналітик HI Sutton, Росія виводить свій флот із зони враження ракет Storm Shadow.

Невідомо, куди саме були виведені кораблі. Проте інші OSINT-аналітики нагадують, що з минулого року Росія будує базу ВМФ в Абхазії, а починаючи з початку цього року, ці роботи активізувалися. Тож вважається, що виведений з Новоросійська флот міг бути направлений саме в Абхазію.

Аналітики також підтверджують переміщення російських літаків з ймовірної зони враження ракетами ATACMS. Однак в OSINT-проекті Frontelligence Insight стверджують, що російська авіація почала залишати аеродроми, розташовані поруч із кордоном, ще з другої половини червня.

Росія вивела кораблі з Новоросійська: про що свідчать такі дії диктатора Путіна

Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук підтвердив, що Росія вперше за тривалий час вивела в Чорне море 16 кораблів, сім з яких — носії крилатих ракет "Калібр". Він також зазначив, що за кілька годин до виведення кораблів з Новоросійська росіяни повідомили про загрозу атаки.

"У будь-якому випадку, незважаючи на перешкоди, які ворог будує і вже збудував навколо Новоросійського порту, це все ж таки локальна місцевість. Там більше ймовірність отримати враження. Тому ворог вивів (флот) у відкрите море, і там, я вважаю, намагається маневрувати, щоб уберегти свої кораблі", – зазначив Братчук.


Теги: ВМФ РФРосіяРоссияЧорноморський флотЧерноморский флотНовороссийск

Дата і час 14 вересня 2024 г., 22:15     Переглядів Переглядів: 2030
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.789334