АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Італії помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990

Читать на русском
В Італії помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990
В Італії помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990

Колишній гравець збірної Італії Сальваторе Скіллачі пішов із життя у віці 59 років. У 2022 році у ексфутболіста було виявлено рак товстої кишки, після чого Сальваторе пройшов через дві операції.

Помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990 qhiddzidrtideeant

Скіллачі грав за клуби "Ювентус", "Інтер", "Мессіну" та японський "Джубіло Івата". На його рахунку 7 голів у 16 матчах за національну збірну. Шість з цих голів були забиті під час чемпіонату світу 1990 року, що проходив в Італії, що зробило Скілаччі найкращим бомбардиром та гравцем турніру.

Помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990

"Він був героєм Італії-90, символом тих "чарівних ночей", що залишилися в серцях та спогадах мільйонів шанувальників "сквадри адзуррі". Світ футболу оплакує Сальваторе "Тото" Скіллачі, який пішов з життя передчасно сьогодні у віці 59 років", – йдеться у заяві Італійської федерації футболу (FIGC).

Скіллачі, який народився в Палермо, досяг вершин своєї футбольної кар’єри на чемпіонаті світу 1990 року в Італії, ставши найкращим бомбардиром з 6 голами і вивівши Італію до півфіналу, де вони програли по пенальті Аргентині, зайнявши в підсумку третє місце.

"На його пам’ять буде хвилина мовчання перед матчами всіх чемпіонатів, запланованих з сьогоднішнього дня до вихідних", - повідомили в FIGC.

Помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990

Скіллачі розпочав свою кар’єру в "Мессіні", зігравши 219 матчів і забивши 61 гол за сім сезонів, що сприяло подвійному підвищенню сицилійського клубу з Серії С2 до Серії В. У 1989 році він підписав контракт з "Ювентусом" і у формі "б’янконеро" забив 15 голів у своєму першому сезоні, вигравши Кубок Італії та Кубок УЄФА.

Помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990

Це дало йому можливість взяти участь у чемпіонаті світу 1990 року в Італії, куди він прибув як запасний, але потім сенсаційно став справжнім героєм мундіалю.

Однак кар’єра у збірній для Сальваторе на тому чемпіонаті світу і завершилася. Після того грандіозного мундіалю він забив лише один раз за Італію.

Помер знаменитий футболіст, який став сенсацією ЧС-1990

Після виходу з "Ювентуса" він провів два сезони в міланському "Інтері" (30 матчів і 11 голів), а потім завершив кар’єру в Японії, у "Джубіло Івата", ставши першим італійським футболістом, який зіграв у чемпіонаті Японії.


Теги: СмертиСальваторе СкіллачіфутболистыфутболістиІталіяИталия

Дата і час 18 вересня 2024 г., 22:41     Переглядів Переглядів: 2021
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.159131