АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Кілер ФСБ намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради, - СБУ

Читать на русском
Кілер ФСБ намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради, - СБУ
Кілер ФСБ намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради, - СБУ

В СБУ повідомили, що кілер — раніше судимий чоловік, який потрапив у поле зору ворога ще до початку повномасштабного вторгнення. Він видавав себе за переселенця, а для спілкування з куратором постійно вигадував різноманітні нікнейми в месенджері.

Служба безпеки України затримала кілера Федеральної служби безпеки РФ, який здійснив замах на одного з посадовців Мелітопольської міської ради Запорізької області. Про це повідомляє СБУ.

Кілер під виглядом комунального працівника, який виконував технічні роботи в будинку, дочекався посадовця у під’їзді житлового будинку та завдав останньому кілька ударів молотком по голові. Попри численні травми, потерпілий вижив.

Після скоєння злочину чоловік планував втекти на тимчасово окуповану територію Запорізької області через територію ЄС, проте "по гарячих слідах" його місцеперебування було визначено. Найманий вбивця був затриманий під час спроби втечі.

Кілером виявився раніше судимий чоловік, який проживав у тимчасово окупованому Мелітополі. Він потрапив у поле зору окупантів ще до повномасштабного вторгнення, під час відбуття покарання за умисне вбивство в російській тюрмі, а остаточно чоловіка завербували у червні 2024 року.

Для виконання завдання він прибув до Запоріжжя і видавав себе за переселенця. Чоловік стежив за адресами роботи та проживання жертви, а також основними маршрутами її пересування. Щоб "замітати свої сліди", кілер постійно змінював адреси орендованих помешкань. Він підтримував зв’язок зі своїм російським куратором через вигадані нікнейми в анонімному чаті месенджера.

У разі вбивства українського посадовця, окупанти обіцяли своїм поплічнику передати будинок у Мелітополі. Цей дім раніше належав місцевим мешканцям, які були змушені покинути його через окупацію.

Чоловіку повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення).

Йому загрожує довічне позбавлення волі. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.


Теги: МелітопольМелитопольПокушениезамах на життяпокушенияСБУФСБ РФФСБ Росії

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 16:13     Переглядів Переглядів: 1806
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066129