АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Defense Express: Успішна атака по нафтобазі у Феодосії могла статися через безпорадність С-400

Читать на русском
Defense Express: Успішна атака по нафтобазі у Феодосії могла статися через безпорадність С-400
Defense Express: Успішна атака по нафтобазі у Феодосії могла статися через безпорадність С-400

На думку аналітиків, район Феодосії від ракетних та повітряних атак повинен був захищати 18-й зенітний ракетний полк ЗС РФ. Проте інформації про його діяльність немає.

У Феодосійському районі тимчасово окупованого Криму наразі або взагалі немає зенітно-ракетних комплексів, що свідчить про нестачу у РФ систем ППО навіть для захисту об’єктів, які знаходяться в зоні досяжності західного озброєння, або ж зенітники РФ пропустили атаку. Про це пише Defense Express.

Основний висновок — російські війська залишилися без важливого об’єкта, необхідного для постачання пального військовим підрозділам.

Успішний напад Сил оборони України на нафтобазу в тимчасово окупованій Феодосії ускладнить логістику ворога. За інформацією Генштабу ЗСУ, атакована нафтобаза була найбільшою за обсягами перевалки в Криму. Цей удар можна розглядати як показник ситуації з зенітно-ракетними комплексами в російських військах. Багато не менш успішних ударів по інших російських нафтобазах, нафтопереробних заводах, авіабазах і складах ГРАУ прямо свідчили про реальний дефіцит цих систем, часом дотримувалися правила "що глибше у РФ — то менше ППО".

"А от Феодосія та окупований Крим — це про величезну щільність військових і стратегічних об’єктів, які завжди були дуже добре захищені", — йдеться в публікації.

Наголошується, що безпосередньо в околицях Феодосії був розгорнутий підрозділ 18-го зенітного ракетного полку РФ, озброєного комплексами С-400. Від нафтобази його відділяли лише 6 км.

Відомо, що станом на квітень 2023 року він все ще був там, тому що його активність була зафіксована під час удару, ймовірно, окремої радіолокаційної роти військової частини 66571. На її позиціях була розгорнута РЛС типу "Небо-У/Т".

"Але справа навіть не в тому, що цей російський ЗРК не виконав своєї мети. Проблема в тому, що місцеві жителі, згідно з повідомленнями, взагалі не чули роботу російської протиповітряної оборони", — йдеться в публікації.


Теги: АтакаНефтебазаВС РФНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаКрымКримФеодосияокупаціяОккупацияС-400

Дата і час 07 жовтня 2024 г., 12:53     Переглядів Переглядів: 1546
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.803433