АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 24°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 20°C
Ужгород: 21°C
Луцьк: 20°C
Рівне: 21°C

Переворот по-одеськи. Бізнесмен Науменко може залишитися за бортом GNT Group

Читать на русском
Переворот по-одеськи. Бізнесмен Науменко може залишитися за бортом GNT Group
Переворот по-одеськи. Бізнесмен Науменко може залишитися за бортом GNT Group

Одеський бізнесмен Сергій Гроза руками свого пасинка Олександра Горбунова намагається віджати бізнес у партнера Володимира Науменка, з яким працював майже 30 років.

Про це нам розповіло джерело, що близько знайоме з родиною Грози.

Після того як у компанії Грози та Науменка «Олімпекс Купе Інтернешнл» почалися проблеми через термінал «Олімпекс», Сергій Гроза переуступив своєму пасинку Олександру Горбунову частку в компанії. Таким чином, офіційно бенефіціарами компанії стали Горбунов та Науменко (50 на 50).

На перший погляд може здатися, що Гроза таким чином хотів уникнути згадок свого прізвища поряд із кримінальними справами про «сірий» експорт зерна, за які активно взялося Бюро економічної безпеки, та звинувачень у шахрайстві через небажання повертати кредити. Але насправді його план набагато витонченіший.

Так як у нього з пасинком різні прізвища й останній перебуває в Європі, йому легше відібрати частину бізнесу в Науменка.

Горбунов давно мешкає на Кіпрі, і Гроза сподівається, що американці повірять у порядність європейця українського походження. Як розповів наш співрозмовник, Гроза домовився з пасинком, що той спробує вийти на кредиторів та вирішити питання терміналу в обхід Володимира Науменка таким чином, щоб бізнес залишився в одних руках.

За нашими даними, Горбунов останній місяць активно шукає впливових виходів на американські фонди, щоб переконати їх у своїй лояльності та готовності повернути кредитні кошти. Натомість він готовий покласти голову партнера з бізнесу на плаху БЕБ і вбити таким чином двох зайців: позбутися його і задовольнити спрагу кредиторів до справедливості.

Питання, чи готовий Науменко боротися за те, що створював 30 років?

Раніше стало відомо, що два американські фонди подали до суду на Грозу та Науменка з вимогою повернути інвестиційні кредити з відсотками, виділені GNT Group на зерновий термінал «Олімпекс». Наразі лондонський арбітраж заморозив активи одеських бізнесменів.

Автор: Антон Берегівський


Теги: ШахрайствоМошенничествоОлимпексОлимпекс Купе ИнтернейшнлGNT GroupОдессаОдесаГорбунов АлександрГроза СергейНауменко ВолодимирНауменко Владимир

Дата і час 31 травня 2024 г., 15:12     Переглядів Переглядів: 2084
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
6.025541